فرش و صنایع دستی
تاریخچه فرش
فرش دستبافت ایرانی در سال 1949 در دومین مرحله کاوشهای باستان شناس روسی، رودنکو در منطقه پازیریک کشف و به نام فرش پازیریک نامیده شد.
رودنکو در کتابی که به مناسبت این اکتشافات در سال 1953 در روسیه منتشر کرد، درباره فرش مکشوفه توضیحات مفصلی نگاشت و آن را صراحتا کار ایران و قدیمی ترین فرش ایرانی در دنیا بیان نمود.
مقاله در مورد صنایع دستی او نوشت: "بدون اینکه بتوانیم به طور حتم بگوییم این فرش کار کدامیک از سرزمین های ماد-پارت(خراسان قدیم) یا پارس است، تاریخ فرش مذکور و پارچه هایی که در پازیریک کشف شد قرن پنجم و یا اوایل قرن چهارم پیش از میلاد تشخیص داده می شود." سپس او اضافه می کند: "تاریخ این قالی از روی شکل اسب سواران معلوم می شود. طرز نشان دادن اسبهای جنگی که به جای زین قالی بر پشت آنها گسترانده اند و پارچه روی سینه
پروژه درباره فرش اسب از مشخصات آشوریها می باشد اما در روی فرش پازیریک ریزه کاریهای مختلف و طرز گره زدن دم اسبها ، در نقوش برجسته تخت جمشید نیز دیده می شود."
در مورد فرش دستبافت ایرانیدر زمان تسلط مغولها (قرن سیزدهم و چهاردهم میلادی) قالی بافی به سطح بسیار رفیعی از زیبایی وتکنیک رسید. شکوفایی این صنعت شاید با حکومت غازان خان (1307-1295 میلادی) مصادف بود.
فهرست مطالب
فرش و صنایع دستی
تاریخچه فرش
از پازیریک تا لوزان
صنایع دستی
نقش صنایعدستی در اقتصاد ایران
ایران
صنایعدستی
تاریخچهٔ خاتمکاری
تعریف خاتم
مواد اولیه در ساخت خاتم
مراحل تولید خاتم
سکمهدوزی
سیاهچادر
چگونگی بافت سیاه چادر
معرق کاری : ( فرهنگ دهخدا )
موزائیک : ( فرهنگ دهخدا )
کاشی معرق : ( فرهنگ دهخدا )
ابزار کاری که در کارگاه معرق
مراحل اجرای یک طرح معرق
منبت
انواع منبت
تسمیه
تاریخچه تسمیه
دوره هخامنشیان
دوره اشکانیان
دوره ساسانیان
دوران اسلامی
دوران سلجوقیان
دوران مغولان
دوران صفویان
دوران پهلوی
دوران جمهوری اسلامی
گلابتون چیست
کاربرد پارچههای زربفت
مهمترین مراکز بافت
پارچههای زربفت تاریخی
وضعیت امروزی پارچههای زربفت
مواد اولیه بافت زیلو
منبع